Хрупкави зеленчуци, приготвени в уок

Продукти:
2 стръка праз лук
2 моркова
1 глава броколи
200 г зелен боб, замразен или от консерва
200 г грах от консерва
1 глава лук
½ връзка магданоз
парченце пресен джинджифил
3 супени лъжици фъстъци
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици соев сос

Приготвяне:
Празът се изчиства и нарязва на дебели колелца, лукът на ситно, а морковите на пръчици. Парчето джинджифил се обелва и нарязва много на ситно, а фъстъците се начупват на едро.
Олиото се загрява в дълбокия китайски тиган, наречен уок и в него се запържват морковите и лукът. Добавят се празът, зеленият боб и накъсаното на розички броколи. Бърка се 3 минути на силен огън. Добавя се соевият сос, джинджифилът и 150 мл вода. Захлупва се и се оставя да се задушава 15 минути. На края се добавя грахът. Пържи се още 3 минути на силен огън.
Поднася се веднага, поръсено с натрошените фъстъци и ситно нарязания магданоз.

Коментари

коментара

Тагове:, , , , ,

Последвайте ни в

Apetitno.bg в социалните мрежи