Пиле с бял ориз

[box type=“tick“ size=“large“]

Продукти:

½ кг пилешко месо

150 г ориз

20 г  бял   пипер

сол

150 мл олио

1 глава лук

черен пипер

[/box]

 

[box type=“note“ size=“large“]

Приготвяне :

Пилешкото се нарязва на късчета и се сварява в подсолена вода. Бульонът се прецежда.

Лукът се задушава в гореща мазнина, добавя се измитият ориз и се запържва 1-2 минути. Добавя се 450- 550 мл  пилешки бульон и се сварява. Прибавя се свареното пилешко месо и се оставя на тих огън за 5 мин.. Поръсва се с бял пипер, добавя се черен пипер.

[/box]

 

[box type=“info“ size=“large“]

 Полезно :

Количеството вода спрямо ориза трябва да е в съотношение 3:1 или 4:1 и зависи от вида ориз.

Ястието може да се изпече във фурна, след първоначалната обработка на месото и ориза.

Приготвянето може да стане и без лук .

[/box]

 

Коментари

коментара