Пилешки дробчета със зелени подправки

Продукти:

400 г пилешки дробчета

50 г бекон

30 г масло

няколко стръкчета пресен магданоз и градински чай или същите подправки сушени, но накиснати в лимонов сок

щипка червен пипер

1 чушле

малко кетчъп

1 супена лъжица бяло вино

1 дафинов лист

1 супена лъжица царевично нишесте

сол, черен пипер

 

 Приготвяне:

Дробчетата се разрязват на две. Измиват се и се оставят върху домакинска хартия да изсъхнат. В маслото се запържва беконът. Добавят се дробчетата и се пържат до златисто. Огънят се намалява и се прибавят нарязаните на ситно зелени подправки. Малко след това се добавя и нарязаното на ситно без семките чушле, кетчъпът, червеният пипер и виното. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Долива се вода, така че дробчетата да потънат до половината, захлупва се и се оставя на котлона за 7-8 минути. Нишестето се размива с малко вода и се добавя към дробчетата. Оставя се на котлона до сгъстяване на соса. Поднася се върху зелена салата.

 

Коментари

коментара

Тагове:, , ,

Последвайте ни в

Apetitno.bg в социалните мрежи