Пилешка дроб сърма

Продукти :
500 г пилешки дробчета
1 чаена чаша ориз
1 малка глава лук
4 лъжици олио
сол
чубрица
магданоз
За застойката : 1 яйце, 2 лъжици брашно, 4 лъжици кисело мляко

Приготвяне :
Дробчетата се измиват и нарязват на парчета. Подсушават се . Лукът се нарязва на много ситно . Смесва се с дробчетата , осолява се и се оставя да простои 5 минути докато се подготви оризът. Оризът се измива и поставя в горещо олио за 2 минути. Изважда се и се изсипва в тавичка за печене. В същото олио се слагат дробчетата с лука. Запържват се за 5 -6 минути, докато променят цвета си. Изсипват се при ориза. Добавя се чубрицата. Разбърква се и се долива 3 ½  гореща вода. Всичко се разбърква хубаво и се пече във фурна на 180 градуса 25 минути.
Когато оризът поеме водата се добавя застройката с кисело мляко , яйце и брашно.

Полезно :
Поднася се с кисело мляко, свежа салата или туршия.

Коментари

коментара

Тагове:, , , , ,

Последвайте ни в

Apetitno.bg в социалните мрежи