Панирани скариди с кокос

Продукти:
200 г фиде, по възможност оризово
600 г скариди
2 глави бяла ряпа
1 връзка зелен лук
стръкчета целина
2 моркова
1 тиквичка
2 яйца
6 супени лъжици олио
100 г кокосови стърготини
настърганата кора на 1 лимон
100 мл прясно мляко
щипка кимион
щипка къри
сол, черен пипер

Приготвяне:
Почистените скариди се заливат с прясното мляко, настърганата лимонова кора, поръсват се с къри, сол и черен пипер. Мариноват се 45 минути.
Зеленчуците се почистват и нарязват на тънки пръчици. Запържват се 2 лъжици олио до златисто.
Кокосовите стърготини се смесват с кимиона и една шепа натрошено на много ситно фиде в дълбока чиния. В друга такава чиния се разбиват яйцата. Скаридите се овалват в яйцата, после в кокосовата смес. Изпържват се в останалото олио до златисто.  Отцеждат се на абсорбираща домакинска хартия. В същата мазнина се изпържва останалото фиде.
Скаридите се сервират с изпържените зеленчуци и фидето веднага.

Коментари

коментара

Тагове:, , ,

Последвайте ни в

Apetitno.bg в социалните мрежи