Банички със спанак и кайма

Продукти:

10 кори за баница, разрязани на две

300 г спанак

250 г кайма

1 глава лук, ситно нарязана

100 г изкиснато сирене

сол, черен пипер

щипка  кимион и джинджифил

2 супени лъжици сметана

1 супена лъжица олио

20 г масло

Приготвяне:

Лукът се задушава в олиото. Добавя се каймата, спанака и подправките. Захлупва се и се оставя на бавен огън. Накрая се добавя сметаната.

Изпържената смес се остава да почине за 5 минути.

Плънката се разпределя върху половинките кори  за баница, добавя се малко сирене и се сгъва на триъгълник.

Изпържват се в масло до златисто.

 Полезно:

Преди поднасяне баничките се поръсват с малко лимонов сок.

Коментари

коментара

Тагове:, , , , ,

Последвайте ни в

Apetitno.bg в социалните мрежи